Voys, de uitdager van KPN

 

Voys heeft een nieuwe generatie zakelijk bellen ontwikkeld. Een soort Skype, maar dan voor professioneel gebruik. Niet alleen qua product is Voys vooruitstrevend, ook qua bedrijfscultuur. Het bedrijf werkt met een model dat 'holacracy' heet; er zijn geen leidinggevenden. Klinkt dit alles als onvoorstelbaar? Voys heeft in de telecomwereld de allerhoogste klanttevredenheid, staat al jaren achtereen in de top van snelstgroeiende bedrijven en wint vele awards.

Vraag

Potentiële klanten vinden ons verhaal vaak te mooi om waar te zijn. Ze kunnen het simpelweg niet geloven, omdat ze al vaak bedonderd zijn in de telecommarkt. Hoe overtuigen we ze?


Analyse

Voys communiceert aanvankelijk "meer telefonie, minder kosten", terwijl ze zoveel meer bieden dan dat. Wat de klant écht aan ze heeft, wordt nog niet voldoende duidelijk. Ze missen een sterke positionering en een communicatieconcept dat hun toegevoegde waarde vertelt.

Oplossing

De positionering van Voys is vrijheid. De manier van bellen, hoe de medewerkers er zijn voor de klanten, hoe ze zichzelf managen. Eigenlijk draait alles om vrijheid. N8W8 vertaalt de nieuwe positionering vervolgens naar de krachtige slogan "Freedom is calling".

Daarnaast is een communicatieconcept ontwikkeld om het product duidelijk te maken. Dit was voorheen VoIP-telefonie. Nu is het "je telefooncentrale in de cloud". Ondersteund met Voys-clouds in het beeld. Weg zijn alle zorgen over hardware, software, eindeloze contracten. Het zit allemaal in het symbool van vrijheid: in the cloud.

 

Resultaat

Allereerst worden de oplossingen sterk gedragen door Voys. Ze vinden het écht bij Voys passen en kunnen nu overtuigender hun verhaal vertellen. Het bevestigt in feite wat ze al van nature zijn, maar nu wordt het eerder herkend. Zo blijkt de module om met Bitcoins te kunnen betalen, iets dat al gepland stond, naadloos bij de nieuwe positionering aan te sluiten. Hun verzet tegen de Wet Bewaarplicht Telecommunicatie past hier ook goed bij. Ze hebben gelijk gekregen; deze wet is inmiddels mede door Voys verworpen. Een sterk voorbeeld van identiteit en imago die perfect op elkaar aansluiten.