In potentie gaat de nieuwe Steve Jobs hier afstuderen

 

De Rijksuniversiteit Groningen opent een nieuwe zeer ambitieuze faculteit; een zogenaamde University College. Kleinschalig, met gerenomeerde docenten, opgebouwd rondom moderne thema's, met hoge toelatingseisen en een plek om te wonen. Kortom een setting waar studenten zich volledig zullen onderdompelen in de materie.

Vraag

Hoe deze spraakmakende faculteit te lanceren? Hoe vinden we de juiste studenten? Hoe krijgen we hun aandacht , leggen we het concept uit en zoeken we de interactie met ze op?


Analyse

We constateren dat traditioneel gezien universiteiten verhalen vertellen rondom de inhoud of de uitkomsten van de studie (zoals de kop hierboven). Maar de markt is in beweging en University College Groningen is geen traditionele faculteit. Daarom is gekozen voor een geheel andere richting. Tevens is de doelgroep enorm versnipperd, alleen een zeer gerichte campagne gaat rendement geven.
 

Oplossing

De oplossing is door het via de band te spelen: geen borstklopperij voor de faculteit, maar een aai over de bol voor de student. Het is voor een hele bijzondere groep weggelegd. Dat lees je en dat zie je in het markante beeld. Om het authentiek te houden, is gekozen voor gezichten van eigen studenten.

Onderdeel van de lancering is het door N8w8 ontwikkelde Bright Ticket. Decanen van VWO-scholen en Gymnasia ontvangen 2 tickets die ze aan hun meest getalenteerde leerlingen kunnen geven. Zo vindt op een slimme manier voorselectie plaats en wordt de nieuwe faculteit warm geïntroduceerd in het hart van de doelgroep.
 

Resultaat

Dan komt het moment dat de faculteit open gaat. Ze ontvangen voldoende hoogwaardige inschrijvingen en het is het heel bijzonder om te ervaren hoe een nieuwe faculteit echt tot leven komt. Gevuld met energie van 18-jarigen die gebrand zijn op hun toekomst. Je ziet ze ingespannen college's volgen, samenwerken in groepjes. Wij hebben een enorme voorliefde voor gamegechangers en als er een plek is in Nederland waar die in het zadel geholpen worden, is het hier.