Dit is geen gewoon bureau.
Dit is een bureau met een sterk doel:
minder reclame maken

 

Hoe overtuigender je wordt,
hoe minder reclame je nodig hebt.

 

Dit werk doe ik nu twintig jaar. Met m'n leeftijd van 36 zit ik tussen twee interessante generaties in. Een oudere generatie die merktrouw is. En een jongere generatie die gefocust is op zingeving. Voeg je niet voldoende waarde toe, dan is de aandacht van deze generatie weg. Een richting die me inhoudelijk aanspreekt. Overtuigend zijn, niet alleen op vorm, maar ook écht op inhoud. Dat lijkt zo logisch, maar dat is het momenteel niet. Als je dat centraal stelt, heeft het grote gevolgen voor wat je doet.

Copywriters zijn bij ons journalisten en documentairemakers. Beloven wordt dan namelijk bewijzen. Marketing kan productontwikkeling worden. Verkopen wordt informeren en uitproberen. Eerst geven, dan nemen.

Spotify, NetFlix en Blendle. Successvolle betaalde kanalen zonder reclame, iets dat tien jaar geleden volstrekt ondenkbaar was. Ik ben van mening dat we uiteindelijk niet op reclame zitten te wachten; het is ruis. Het is een vorm van welzijn om niet continu te worden lastiggevallen. Met onze insteek hebben merken andere en minder contactmomenten nodig.

Er is alleen één 'maar'. Deze methodiek gaat pas werken als je écht iets bijzonders doet. Geen grote rode strik eromheen om het product mooier te maken dan het is. We vergroten simpelweg de unieke kenmerken uit. Dat is eerlijk en werkt ook op de lange termijn. Alleen, niet ieder product of dienst is hier geschikt voor. Daarom heeft N8W8 zich gespecialiseerd in werken voor gamechangers. Zorgt dat voor minder reclame? Ja. "Advertising is the price you pay for having an unremarkable product or service" (JB).

Rafaël Redczus van Berkel
Oprichter N8W8

 

N8w8 werkt met een vast team van zelfstandige specialisten:

René Brounts  Merkstrateeg

René Brounts
Merkstrateeg

Pepijn Buitenhuis  Componist

Pepijn Buitenhuis
Componist

Wietske Wilts  Redactie

Wietske Wilts
Redactie

Alex Jeensma  Codeerder

Alex Jeensma
Codeerder